tirsdag den 13. januar 2015

Charlie Hebdo udkommer igen

I morgen er det en uge siden det frygtelige angreb på Charlie Hebdo, i Paris. Et satirisk ugeblad, som gennem mange år har kæmpet en ensom kamp for ytringsfriheden. Charlie Hebdo var et af de få medier som i 2005 støttede Jyllands-Posten ved at trykke Muhammedtegningerne.
Under angrebet blev 12 mennesker dræbt, heraf var de fleste ansatte på Charlie Hebdo.
På trods af denne tragedie, er det lykkes for de resterende medarbejdere at få denne uges udgivelse færdig gjort til tiden. 
Så næste nummer af bladet udkommer planmæssigt onsdag d. 14 januar. Det endda i et rekordstort oplag på 3 millioner eksemplarer, efter hvad der forlyder.

Det synes jeg er enormt flot, og det fortjener alt mulig opbakning. Fra alle, som har mulighed for at publicere en Muhammedtegning. På deres hjemmeside, blog facebookside eller hvad som helst.

Jeg har valgt at dele denne tegning af Charb, en af de dræbte tegnere.


Teksten (som jeg har fra Uwe Max Jensen)
Muslim: "Er du sikker på, at Muhammed havde sex med et grisehoved?"
Fotograf: "Jeg har ikke råd til en luder på ni år, mand!" 


Som med alt anden satire, kan tegningen kun forstås, hvis man kender baggrunden for tilblivelsen.
Her er det en kommentar til til YouTube-filmen Innocence of Muslims.

Som ikke muslim, krænker tegningen mig ikke. Jeg ser kun joken, med en amatøragtig filmproduktion.
Jeg lever i et land hvor kulturen tillader afbildning af levende væsener. Sådan har det altid været, så længe der har været mennesker i det område, som vi i dag kalder Danmark. Og så vidt jeg ved hele Nordeuropa. Det hverken kan eller vil jeg accepter at udefra kommende kulturer, vil lave om på.