fredag den 23. marts 2012

Bogen der dræbte

Bogen der Dræbte af B. J. Farmer
Overbetjent Wigan er en godmodig panserbasse som hører til Sun distriktets politivagt. Han har lidt svært ved at finde en fritidsinteresse som passer ham. En dag hjælper han en noget beruset ældre herre hjem. Det viser sig at være en antikvarboghandler som har været ude og fejre et godt bogfund. Keats egen udgave af digtet Endymion, med indskrift: Fra forfatteren til forfatteren, John Keats, 1818.
Antikvarboghandleren Michael Fisk, er meget taknemmelig for at være blevet hjulpet hjem og invitere Wigan med ind til en kop te så han kan se bogen og resten af hans bogsamling. Michael Fisk forklarer Wigan om branchen, han er hvad der kaldes en bogflytter. Han traver rundt gennem byen og besøger de etablerede antikvariater og marskandisere og finder værdifulde bøger som han så sælger til samlere eller andre antikvariater. Det er en hård branche hvor nogle af antikvarboghandlerne og bogsamlerne ikke skyr nogen midler for at skaffe sig værdifulde bøger. Wigan bliver så optaget bøgernes verden at han beslutter sig for at blive bogsamler, og med hjælp og vejledning fra Fisk går han i gang med at søge efter værdifulde bøger.

En skønne dag bliver Michael Fisk fundet myrdet med en kniv i brystet. Da politiledelsen erfarer at Wigan kender noget til antikvarboghandler branchen, bliver han forflyttet fra sin tjeneste for at hjælpe en kriminalassistent med at fortage undersøgelser i miljøet. Man er klar over at der mangler et par værdifulde bøger fra Fisks samling. Meget hurtig peger efterforskningen på en anden bogflytter, som bliver arresteret, stillet for retten og dømt til døden ved hængning.
Wigan er dog temmelig sikker på at den dømte er uskyldig, og sammen med en tredie bogflytter fortsætter han efterforskningen for at finde den rigtige morder. Det bliver en spændende rundtur blandt originaler og skruppelløse boghandlere og samlere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar