fredag den 9. marts 2012

Gotiske gysere

Gotiske gysere Udvalgt og oversat af Arne Christiansen
Bogen indeholder 7 noveller af meget forskelligt indhold og længede. Det er nogle gamle historier fra omkring år 1900, der er fundet frem og støvet af.
De fleste af historierne var i kategorien "Det var da en mærkelig historie, men ikke særlig uhyggelig" Som foreksempel en tot pels der bliver til en slange og forfølger en mand, eller et billede hvori der på et tidspunkt viser sig en mand /uhyre som bortfører et barn. En episode der angiveligt skulle have fundet sted for lang siden.

De to mest nervepirrende fortællinger er også de to længste på omkring 50 og 80 sider.
Den første Pilene handler om to unge mænd som er på en rejse i kano gennem Centraleuropa af floden Donau. I et øde område langs floden hvor de overnatter, møder de nogle meget gamle væsener som ikke er tilfreds med deres tilstedeværelse og derfor kræver et offer.
Den anden fortælling Hun lokker og hun drager, drejer sig om et hjemsøgt hus. En forfatter som er i gang med at skrive en bog, flytter ind i et gammelt hus som har stået tomt i mange år. Det viser sig hurtigt at han ikke kan arbejde i huset. Et eller andet påvirker ham. Han er godt klar over at det er huset, men han er indfanget og kan ikke løsrive sig. Hans veninde kan også mærke at hun er uvelkommen i huset, hun kommer tilskade et par gange, men det er måske bare uheld? Hun beslutter sig for ikke at ville være i huset og forfatteren som ellers er meget glad for veninden, vil egentlig også helst have at hun bliver væk. Veninden kommer tilbage til huset flere gange for at få forfatteren til at komme væk fra huset, men han isolere sig mere og mere.
Historien er godt fortalt og man kan godt komme i tvivl om der er forfatteren der er ramt af en sindsygdom eller om der er mere mellem himmel og jord....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar